Detta blev dagens middag. Och superlyckat dessutom. En klar 10 av 10 möjliga! Receptet är taget ur "Din bästa kokbok" av Jorunn Hartman. En kokbok gjord i samarbete med och som distribueras av Djurens Rätt. Min variant blev vegetarisk och inte vegansk då jag inte hade någon havregrädde hemma. Men det gick bra med vanlig matlagningsgrädde med :-) Till detta åt vi ris och en enkel liten sallad gjord på majs, tomat och gurka.
Tofustroganoff
1 gul lök
1 msk olja
2 burkar (à 400 g) hela tomater (Jag tog 500 g krossade tomater)
1 1/2 dl havregrädde (För vegetarisk variant som min funkade matlagningsgrädde också)
200 g tofu (marinerad eller gahn)
3 tsk dijonsenap (Hade ingen dijonsenap så jag tog 2 tsk stark istället)
3 msk tomatpuré (2 blev lagom tycker jag)
1 nypa socker
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Stek lök i olja tills den är gyllenbrun, salta och peppra. Häll i tomaterna och dela dem med en slev, låt puttra några minuter. Strimla tofun och tillsätt den tillsammans med havregrädde. Smaka av med senap, tomatpuré, socker, vitlök och eventuellt mes salt och peppar.
Tofustroganoff
1 gul lök
1 msk olja
2 burkar (à 400 g) hela tomater (Jag tog 500 g krossade tomater)
1 1/2 dl havregrädde (För vegetarisk variant som min funkade matlagningsgrädde också)
200 g tofu (marinerad eller gahn)
3 tsk dijonsenap (Hade ingen dijonsenap så jag tog 2 tsk stark istället)
3 msk tomatpuré (2 blev lagom tycker jag)
1 nypa socker
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Stek lök i olja tills den är gyllenbrun, salta och peppra. Häll i tomaterna och dela dem med en slev, låt puttra några minuter. Strimla tofun och tillsätt den tillsammans med havregrädde. Smaka av med senap, tomatpuré, socker, vitlök och eventuellt mes salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar